Foto: Michael Thorbjørnsen

Yoga er en helbredende rejse til en lykkeligere krop.
Ida Heinesen går nu "all in" med yoga.

YOGAINSTRUKTØR IDA HEINADÓTTIR HEINESEN TILBYDER EN RÆKKE NYE KURSER OG HOLD.
Artikel i FAA den 6. Marts 2018
Tekst Michael Thorbjørnsen mith@faa.dk

Den 1. februar i år besluttede den lokale yogainstruktør, Ida Heinadóttir Heinesen, at gå "all in" med yoga - at blive fuldtids yogalærer.

-Det er en stor beslutning for mig, men tanken har fået plads til at vokse over tid. Jeg har været ansat i kantinen på Svendborg Erhvervsskole som ernæringsassistent i 12 år, og de år har givet mig en masse erfaring både på det menneskelige og det faglige plan, men nu har jeg fået lyst til nye udfordringer, fortæller Ida Heinadóttir Heinesen, hvis yogarejse begyndte i 2001.

-Jeg har nu undervist i yoga i Svendborg i 11 år, og jeg elsker at undervise. At kunne formidle yogaen ud til så mange fantastiske mennesker og få dem til at mærke, hvad yoga kan, er så rørende og livsbekræftende, siger Ida Heinadóttir Heinesen, der underviser flere yogahold i lokaler i Kattesundet 2.

-Jeg oplever ofte at folk kommer til mig med deres udfordringer, smerter eller en krop, der ikke helt fungerer. Dét har fået min nysgerrighed til at vokse endnu mere, og fået mig til at se på kroppen som en helhed. Derfor har jeg uddannet mig som "organyoga terapeut”, hvor man mere kigger på, hvordan kroppen hænger sammen, og hvad der er vigtigt, så kroppen har de bedste levevilkår til at kunne fungere i vores samfund og for at kunne modstå de udfordringer livet bringer, forklarer Ida Heinadóttir Heinesen.

"Yoga - en helbredende rejse og en tur til en lykkeligere krop" er tanken bag et nyt projekt, hun starter op i løbet af foråret.
-Formålet er at sikre mine klienter et stærkt helbred i fysisk og psykisk balance. Jeg er optaget af kroppens indre sundhed, kroppens organer og at styrke hvert enkelt organ - og dermed forebygge udfordringer med stress, fordøjelse, søvn og hormoner. Der vil også være mulighed for at få råd og vejledning om antiinflamatorisk kostsammensætning, hvor man vælger sin mad med omhu, fortæller Ida Heinadóttir Heinesen.
-Kurset henvender sig til personer med manglende energi, koncentrationsbesvær, hormonforstyrelser, gigt eller smerter generelt, fordøjelsen, oppustethed, tristhed, søvnløshed eller ustabilt blodsukker - eller til dem, der bare har lyst til at leve livet endnu bedre, siger Ida Heinadóttir Heinesen, der tager imod tilmeldinger på ida@idasyoga.dk.

Yoga for mænd
Ida Heinadóttir Heinesen tilbyder ligeledes yogahold kun for mænd.
-Fordi det sociale imellem mænd er noget helt særligt. Det viser sig at være ret godt, når mænd får mulighed at dyrke yoga sammen, for de bliver nysgerrige, bliver inspirerede af hinanden og skaber et fantastisk sammenhold, begrunder hun.
-I yogaen, for både kvinder og mænd, finder du mere styrke og kropsbevidsthed. Du vil markant forbedrer din kondi, din ydeevne og lungefunktion, da åndedrættet er primus motor igennem en yogaklasse. Samtidigt vil du opleve at smerter aftager eller forsvinder, og din smidighed forbedres markant. Det er også igennem yogaen, at du vil opleve mere overskud i din hverdag og du vil du opleve en forbedring i det at håndtere stress og travle perioder, som er blevet en del af vores hverdag.
-Det er også blevet populært at komme til yoga om morgenen - at få vækket kroppen med yoga, inden dagen rigtigt starter. Dette hold er tiltænkt både mænd og kvinder, ligesom alle de andre hold, jeg tilbyder, slutter Ida Heinadóttir Heinesen.