Idas Hus

Et sted lige midt i centrum, kun et par minutter fra banegården, handelslivet og cafeerne.
En oase for dig, der elsker at gå mere i dybden med din krop, dit sind din kreativitet.


Vi har skabt et sted hvor rammerne symboliserer RO og afslapning, hvor du kan tage en pause fra hverdagen og bare være. 


Min ambition med Idas Hus er at inspirere dig til at sætte bremsen i og til at prioritere tid til dig selv og din krop i din hverdag. 

Jeg håber, ligesom alle dem der er tilknyttet huset i dag, at du vil opleve, mere velvære, øget kropsbevidsthed, indre balance og ikke mindst RO, samt at holde stress, smerter og skavanker på afstand.

Huset rummer en dejlig stor bevægelsessal samt et behandlerrum.
Derudover er der en lounge/café.


Her i huset dyrkes yoga og dans, der gives behandlinger, terapi, healing og massage.

Vi har mange ugentlige hold, både tidlig morgen-, formiddag-, eftermiddag- og aftenhold.
I loungen kan du nyde en dejlig kop frisklavet te eller kaffe, nyde din medbragte madpakke eller købe hvad nu yogacafeen tilbyder.

Derudover kan du også finde workshops, events og fredagsevents med stræk, strik og fredagscafe.

 

I Idas Hus  er der lige nu tilknyttet 7 undervisere i bevægelsessalen og 4 behandlere i behandlerrummet.
Når du scroller ned her på siden, kan du læse mere omkring den enkelte underviser og behandler/terapeut der bor i huset, og hvad de tilbyder.


Idas Hus inviterer også til at leje sig ind på weekender eller time basis eller ugentlige hold.

Det er muligt at leje sig ind i behandlerrummet eller bevægelsessalen. Enten på fast mdr. kontrakt med et eller flere ugentlige hold, eller blot en enkelt gang til et arrangement.   

Følg Idas Hus på facebookIda Hus, her vil der jævnligt blive lagt op hvad der kommer af workshops og aktiviteter i huset m.m. 

Har du interesse i at være en del af dette fællesskab, i at have en eller flere at sparre med, så tøv ikke med at kontakte mig, om du har interesse for at booke eller leje dig ind. 

 

Undervisere og behandlere i Idas Hus

Ida Heinesen
Yogalærer og  administrator af Idas Hus
For flere år siden lod jeg mig uddanne som yogalærer og har i dag flere uddannelser bag mig. Jeg har undervist i 17 år og jeg elsker det. 

Jeg har 8 ugentlige yogahold. Jeg underviser i Yin yoga, Yin Power og Hatha yoga. 

Blød og nærende samt kraftfuld yoga. En form for yoga hvor du føler at du både kan passe og pleje din krop og dig selv. Yoga som får dig ned i kroppen, ind i roen. At skabe kontakten til din indre ro, vil hjælpe dig med at kunne stå mere stærkt midt i alt det som livet har med sig, og stadig mærke ro i dit hjerte. 

Min tilgang til yoga er skabt og formet igennem en del forskellige yogalæreuddannelser og kurser, samt hvad livet har lært mig igennem min livsrejse, det at blive kvinde, mor, mormor og farmor. Men også hvad jeg som underviser oplever og ser på mine hold. Hvilket mennesker jeg møder på mine hold og det vigtigste er, at jeg møder dem der hvor de er og ud fra det skaber vi det unikke sammen. 

Inden i hvert menneske er der et kæmpe potentiale og uudnyttede ressourcer - en kilde af viden, inspiration og power.
Desværre  kan livet støje  så meget, at det kan være svært at høre sin egen indre stemme. Når vi slukker for støjen og dedikerer os til roen, så kan vi leve livet indefra og ud.

 

Yasmine Azizghodsipour
Kandidat i Filosofi & Klassisk Hatha Yogalærer


Jeg har en dyb passion for forbindelsen mellem krop, åndedræt, sind og sjæl. Jeg tror på, at kraften i at (gen)finde sin kropskontakt og åndedrætskontakt begge er nøgler til at opnå indre balance og velvære. Det mest værdifulde, jeg har lært gennem livet, er vigtigheden af bevidsthed og nærvær i alt, hvad vi gør. I en verden, der ofte præges af stress og fuld fart frem, tror jeg på det at stoppe op, skabe pauser og grounde os selv for at finde roen og freden.

Personlig og spirituel udvikling er en hjertesag for mig, og jeg tror på, at det er en rejse, som alle kan være en del af. Min tilgang er baseret på mødet mellem Vestens og Østens viden, filosofier og sundhedsprincipper, der ikke kun berører vores fysiske velbefindende, men også vores mentale sundhed.

Jeg tror på kærlighedens og fællesskabets kraft samt fredens betydning, ikke kun i vores indre verden, men også i den verden, vi deler med andre. Mit mål er at skabe et rum, hvor disse værdier trives, og hvor alle uanset køn, alder etc. er velkomne til at udforske og vokse sammen – både på og af yogamåtten.

I Idas Hus underviser jeg sammen med Kristine i klassisk hatha yoga ud fra Sivananda-traditionen.

 

Kristine Karlshøj 

Klassisk Hatha Yogalærer

Yogaen kom ind i mit liv på det helt rigtige tidspunkt.
Jeg havde svært ved at forene det teoretiske hoved og den aktive krop, og kunne samtidig se, at de mennesker jeg faciliterede processer for i mit konsulentbureau -  have det nøjagtig lige sådan.


Yogaen har lært mig at krop, sind og sjæl er ét.
Yoga er ikke kun fysiske øvelser på en yogamåtte.

Jeg bruger yogaen når jeg er vandrecoach, når jeg leder udviklingsprocesser, når jeg afholder netværksmøder, når jeg laver retreats og når mennesker skal koble fra eller have det sjovt sammen. Yoga er et universalværktøj, som alle kan bruge uanset alder og fysik.


Sammen med Yasmine tilbyder jeg  et klassisk hatha yogahold, hvor du kommer til at arbejde med kroppen i form af smidiggørende og styrkende stillinger, og hvor åndedrættet bruges aktivt i bevægelserne.
Vi arbejder aktivt med yogaens 12 grundstillinger, og der sluttes altid af med afspænding. Programmet tager udgangspunkt i traditionel Sivananda yoga.


Kristine website: karlshoej.co

Instagram: Karlshoej_og_co

 

Jannii Reinholt
Danser

 

Jeg tilbyder Soul Dance Workout, som er en spirituel selvkærlig time til dig. En time, hvor du slipper hverdagen og kommer ned i kroppen gennem dansen og bevægelsen.

 

Soul Dance Workout er bygget op over dit energisystem og aktivere dine energicentre og booster kroppen. 

Du guides med simple trin og med ord, som taler til krop og følelser.

Du kan ikke gøre det forkert.

ALLE kan være med.

Det er et skønt fællesskab for kvinder i kærlig energi med plads til alt og hele dig.

Fri til at være dig og et rum fra dig til dig.

 

Læs mere her:

Facebook: Flows Huset | Svendborg 
Instagram: Janniireinholdt.FlowsHuset
 

Kirk Ronler

Danser

Jeg tilbyder feminine groove dance, som er et dansefrikvarter for kvinder, som trænger til en pause fra at være mor, hustru, direktør, søster… og som trænger til både god motion, men i særdeleshed også et kvindefællesskab, hvor du må komme som du er. 
Glad, træt, sur, ovenpå, energiforladt og lade op og få en stund bare til dig selv, hvor du ikke skal være noget for nogen. 


Du kan læse mere på www.kirkronler.dk
Instagram: kirkronler 
Facebook: Feminin dans & kvindefællesskab 

 

Ane Vestermark
Yogalærer og Kropsterapeut


Jeg er sygeplejerske og holistisk behandler der også har specialiceret mig i træning af kroppen.
Med flere kropsterapeutiske uddannelser bag mig bruger jeg min faglighed til at skabe den bedste træning til din krop.
Jeg tilbyder S- Forms Flow, som er en yogapræget træningsform med hele kroppen i spil, og med et fokus på at skabe balance i kroppen, genskabe eller vedligeholde en sund ryg, hvilket er vigtig for din sundhed.

Jeg har en funktionel tilgang til kroppen gennem elementer både fra yoga/yin yoga, pilates og styrketræning.
Åndedræt og afspænding er også en vigtig del af undervisningen. Holdende har eksisteret i 15 år.


De senere år har jeg uddannet mig til bindevævsterapeut samt yin-yoga instruktør . Jeg holder løbende workshops i Mindful Yin-Yoga og de 5 meridian-par, som har afsæt i den kinesiske medicin.. Mine workshops er for alle, og vil øge muligheden for at frigøre blokeringer/stagnationer i kroppen. De er tilrettelagt således at de skaber RO til nervesystemet og nedsætter smerter i kroppen, gennem de lange bilde bindevævstræk-stræk der holdes i 2-5 min.
Jeg brænder for at hjælpe kroppen til at forebygge sygdom og fremme din sundhed.

Se mere på hjemmesiden

Annika Engstrøm

Psykoterapeut MPF fra Hildebrand Instituttet.


Jeg har mere end 10 års erfaring i samtaleterapi med unge og voksne.             
Mine klienter kommer bl.a. til mig med angst, lavt selvværd, ensomhed, tab/sorg, mistrivsel og identitetskrise. 


Trygt og nænsomt lægger vi sammen en plan for dit forløb. Jeg hjælper dig med at komme i kontakt med din inderside og krop – så du kan være dine følelser som kærlige vejvisere. Du støttes til at kende dine ressourcer og til at anerkende de usete ressourcer i dig. 


I samtaler med mig, ser vi bag om og finder mening, glæde, frihed og liv, så du går styrket og handlekraftigt herfra.


Mit medlemskab af Dansk Psykoterapeutforening er din garanti for faglig kvalitet og etik.


Jeg tilbyder individuelle samtaler til fornuftige priser i Svendborg Centrum i Idas Hus.


Læs mere på www.voksenliv.nu

Maria Pilgaard 
Familie- og psykoterapeut fra Blackbird Institute

“Jeg tror på, at vi mennesker har sunde behov og længsler, og at der altid er en mening bag mistrivsel, konflikter og negativ adfærd. I mine samtaler er jeg optaget af at finde den mening sammen mig dig/jer”

Jeg arbejder med den indre uro og støj, som præger mange unge og voksnes hverdag. Det kan være angst, ensomhed, udbrændthed eller selvværds- og identitetsproblematikker. 


Jeg har særligt fokus på, hvordan vores indre følelsesmæssige konflikter forandrer sig, når vi mærker kontakten til os selv og vores ressourcer - og når vi oplever, at vi bliver set, hørt og forstået i vores nære relationer.  

Som terapeut er det mit mål at støtte mennesker i at skabe bedre kontakt til sig selv og gode relationer - hvor alle føler sig trygge og kan trives, som de er. 

I Idas Hus tilbyder jeg forløb med familier, individuelle klienter og med par. 

Læs mere på mariapilgaard.dk 

Jette

Fysioterapeut

 

Jeg har alle mine forskellige uddannelser med mig i "min grønne hat" når jeg behandler, underviser og formidler om sundhed
Jeg er uddannet idrætslærer fra Paul Petersens idrætsinstitut, Ergoterapeut, Massør, Idrætsskadesterapeut og Rygterapeut,
Herefter har jeg en række af efteruddannelser og -kurser. Bl.a. funktionel neurologi og visceral massage (organ massage).

I min undervisning lægger jeg meget vægt på at kroppen skal fungere som en helhed. Så for at være stærk/smidig/bevægelig/afspændt ét sted på kroppen, må jeg også have andre dele af kroppen i spil.
Der er mange tilgange og veje til at arbejde med og træne hele kroppen - jeg tager udgangspunkt i det fysiurgiske, fysiologiske og det biomekaniske.


Jeg har arbejdet med undervisning, behandling og formidling de sidste
20 år, og jeg glæder mig stadig til mit arbejde hver eneste dag.

Træning af ryggen i rolige omgivelser, på små hold, i roligt tempo,
Der lægges vægt på stabilitet, mobilitet, styrke, og afspænding.

Holdet er et lukket hold - så kontakt mig gerne hvis du er interesseret.


Jeg afholder også små sundheds-events hvor der formidles og fortælles om sundhed, kosttilskud - herunder bl.a. Omega3

Hold øje med opslag her i Idas  Hus,  på  FB-siden, og her på  hjemmesiden 
Se mere her Facebook

 

 

Hanne Windeløw
Sygeplejerske og Sundhedsplejerske

Jeg har mere end 20 års erfaring i samtale og rådgivning af Børn – Unge og forældre. Jeg har en meget bred erfaring indenfor mental sundhed, mistrivsel og psykiske problemer.

I mine samtaler skaber jeg det trygge tillidsfulde rum hvor vi sammen kigger på det du finder svært.

Sammen støttes du i at finde nye veje der gør dig mere sikker og handlekraftig i din hverdag. Et liv med frihed glæde og overskud.


Jeg tilbyder samtaler i trygge rammer indenfor følgende områder:

-Ensomhed
-Sorg – Krise
-Angst
-Spiseforstyrrelse
-Selvskadende adfærd
-Fysisk/psykisk Vold
-Seksuelle Overgreb
-Tankemylder – Stress – Søvn
-Bor i en skilsmissefamilie
-Bor i en familie hvor de voksne drikker for meget

 

Er du ung og har brug for en samtale kan du trygt ringe. Jeg har tavshedspligt.
Samtalerne holdes i Svendborg midtby, i Idas Hus.

Efter aftale kan det også være et hjemmebesøg.

Ring eller skriv for en samtale 42500796.