Vindruesalsa

300 gr. blandede blå og grønne druer, uden kerner
2 tsk. hakket frisk chili
1 spsk. friskpresset lime
1 tsk. koldpresset olivenolie
2 spsk. hakket frisk purløg
Fint havsalt
3 spsk. hakket frisk koriander

Skær druerne i kvarte eller ottendedele, og læg dem i en skål. Hak chilien i små stykker og kom alle ingridienserne sammen med druerne, og vend det godt sammen. Salsaen skal stå koldt og tildækket, og holder sig op til 2 dage.



Udrensning er temmelig trendy i dag, fordi man nærmest lover at vi kan rette op på alle de usunde ting, vi har udsat vores kroppe for. 

Det er langt bedre og nemmere at spise sundt på daglig basis.
Denne salsa er et perfekt eksempel på, hvordan vi kan nyde lækker udrensende mad regelmæssigt uden at ty til dramatiske midler: Søde druer går sammen med koriander og chili i en forfriskende og detoxende dressing. En lækker topping til sprødt fladbrød, grillede grøntsager samt tacos og bagte chips. Prøv også at vende dem i kogte kornprodukter. Den er også rigtig god sammen med en avocado Ummmm…… 

 

Ingefær

Ingefær  I din hverdag
Ingefær har I årtusinder været populært middel mod fordøjelsesbesvær, diarre, kvalme, gigt og mange andre lidelser.
Roden indeholder en række vitaminer og antioxidanter der har vist en godt effekt mod tarmkræft, diabetes, hjerte/karproblemer og fertilitet og Alzheimers samt styrkelse af immunforsvaret.

Brug ingefær I din hjemmelavede te
2 ½ cm  friskrevet ingefær ned I en kop varmt kogt vand sammen med saft og skal af  en ½ økologisk citron og en lille smule honning.

Fyldte dadler

100 gr. Marcipan
1 koldt shot espresso
200 gr. Dadler (store)
150 gr. Mørk chokolade
Lidt rå lakridspulver
Ca. 50 gr. Brændte mandler
 


Fyldte dadler med kaffe, marcipan og brændte mandler. 
Små nemme konfektstykker med en mørk karamelliserende smag fra dadlerne. 
Ca. 20 stk.
 
Ælt marcipanen og espresso sammen. Skær en slids ned langs dadel, og pil stenen ud. Tril aflange stykker marcipan og prop ned i dadlerne. Klem dem let sammen.
Kom nu et lille drys af den rå lakridspulver på dadlerne.
Hak chokoladen og smelt over vandbad.
Dyp hver dadel med toppen nedad i chokoladen og sæt en brændt mandel på toppen og lad dem nu hærde på køl. 

Brændte mandler

100 gr. mandler
100 gr. Sukker 
1 knivspids vaniliesukker
1 tsk. kanel
4 spsk vand

 
Bland alle indgridienserne i en pande og lad det varme op i middelvarme.
Rør hele tiden under opvarmning.
Sukkeret smelter og bliver sammen med vand og krydderier til en tynd sirup. Hold øje med det og rør i det hele tiden så det ikke brænder på. 
Siruppen tykner mere og mere og på kort tid fordamper vandet og sukkeret krystalliserer igen. Det vbliver helt tørt og samler dig omkring mandlerne. 
Nu skal du være lidt hurtig og skrue ned på lav varme, for sukkeret må endelig ikke smelte til karamel, for så får du bare en tynd lag hård karamel rundt om man duerne. Det skal blot karamellisere en lille smule på enkelte af mandlerne. Rør godt og når de er klar, så hæld Starks mandlerne over på bagepapir og land dem køle af. 

Kokoskugler

De er fyldte med de gode fedtsyrer til hjernen og holder blodsukkeret stabilt.
Et godt og sundt alternativt til et mellemmåltid eller når du bliver lækkersulten.

 

5  dadler
4  abrikoser
1  håndfuld mandler
2-3 spsk kokosfedt, eller til det binder.
Evt. Lidt vand også for at det binder bedre sammen
3 spsk. Kværnede hørfrø så det blivet lige så fint som mel
1 spsk. Krydderi af eget valg fx. Ingefær, kanel, cacao pulver

Kom det hele i en foodprocesser sammen med de kværnede hørfrø og rul dem til små kugler.

Lidt kokosmel eller lakridspulver at rulle dem i inden servering

Dip

Dip af grillet rød peberfrugt og valnød som smager himmelsk på et stykke ristet brød eller som dip til grøntsagsstave. 

3 store røde peberfrugter
1 tsk. jomfrukokosolie
140 gr. valnødder
2 stort hvidløgsfed
3 spsk. koldpresset olivenolie
revet skal af en citron
friskpresset saft at 1/2 citron
1 tsk. spidskommen
1/2 tsk. røget paprika
1 nip cayennepeber
lidt salt
evt. frisk persille

Gnid peberfrugterne i kokosolien og bag dem i ovn ved 200 grader  i ca. 35 min. til de får blister og sorte mærker. Tag dem ud og lad dem afkøle under film i ca. 15 min. dette gør det nemmere for dig at fjerne skindet. 

Valnødderne stilles ind i varm ovn 175 grader i 10 min. Tag dem ud af ovne og stil dem til afkøling.

Pil skindet af peberfrugterne og kom alle ingredienserne  i en foodprocessor og blend det hele sammen til det har den ønskede konsistens.

Rosmarin te med citron

En kvist af rosmarin fra din have eller øko købmand og citron

Rosmarins gavnlige egenskaber:

  • Rosmarin kan stimulere hukommelsen
  • Rosmarin kan beskytte dine hjerneceller mod aldring
  • Rosmarin kan forsinke udviklingen af Alzheimers
  • Rosmarin kan hæmme vækst i kræftceller
  • Rosmarin kan beskytte kroppens celler mod kræftfremkaldende stoffer
  • Rosmarin kan hjælpe mod allergi
  • Rosmarin kan reducere forhøjet blodtryk.
  • Rosmarin kan øge effekten af E-vitamin

Gojibær

Busken stammer fra kina og bliver brugt som urtemedicin. Frugten ligner en rosin, men har en fantastisk intens rød farve. I Tibet gror planten vildt i bjergedalene. 

To skefulde ca. 30 bær om dagen er nok. Bærret stimulerer udskillelsen af menneskets foryngende hormoner i hypofysen. Bærret er desuden sprængt fyldt med antioxidanter, og smagen er som en blanding af rosin og tranebær. 
 

Goji-bærret 
-Øger kroppens energi og styrke.
-Styrker hjerte og blodomløb og medvirker til at normalisere blodtrykket.
-Reducerer desuden kolesterolniveauet.
-Hjælper kroppen til vægttab og til at undgå småspiseri mellem måltiderne.
-Forøger søvnkvaliteten

 

Grønkålschips

Grønkålchips som både er velsmagende og super sundt at spise, som også fremgår i min salat her på billedet.
Grønkålen skylles, del den i små stykker, ved dem i lidt olie og lidt salt. Kom dem på en bageplade med bagepapir og ind i en varm ovn ca. 170 gr. i ca. 5-10 minutter. Det går ret stærkt at lave dem til chips, så hold øje med dem i ovnen, og tag dem ud inden de bliver mørke. De må gerne bevare den flotte grønne farve. Når de er taget ud af ovnen er de klar til at blive brugt til evt. din salat eller som tilbehør til din aftensmad eller frokost. 

Friske goji-bær som jeg har tørret i ovn i 3 timer i 120 gr. De kan opbevares på køl, for at forlænge holdbarheden, og er både velsmagende og super sunde, så derfor brug dem til at drysse over en god salat.