



Yoga handler ikke om at slå knuder på sig selv eller at få benene bag nakken som en anden akrobat.
Yoga kræver heller ikke at man har en krop som med lethed og ynde kan nå sine tæer.
Yoga er selverfaring og det skal opleves på egen krop. For hver enkelt af os handler det om at komme ud af hovedet og ned i kroppen, at få kontakt til åndedrættet og derved komme til stede i nuet. Blive nærværende.
Yoga må gerne være sjovt og Yoga er tilgængeligt for alle.
Der er ikke nogen kriterier for hvordan du skal være som yogaudøver, ingen skrevne regler eller uskrevne regler om, at du skal kunne yoga til perfektion.
Det handler heller ikke om at du skal lave om på dig selv. Det handler nemlig om din indstilling, til dig selv og din krop.
Selvaccept er et nøgleord i yoga. En fordomsfri indstilling hos dig, hvor du accepterer, hvem du er, og hvor dit udgangspunkt er.
Det fremkalder stilhed i sindet og giver adgang til kærligt og ærligt at mærke efter, hvad der føles rigtigt og har værdi for dig. Hvad der grundlæggende gør dig godt og dermed glad, på yogamåtten og i dit liv iøvrigt.
Det at mærke efter kan i sig selv være rigtigt svært, specielt i en verden hvor vi konstant er uden for kroppen.
Vi søger med alle antenner rettet ud i verden, væk fra os selv, væk fra kernen, væk fra kroppen, væk fra vores center, væk fra hjertet, for at finde lykke og balance.
Det kan Yoga hjælpe os med, hvor end vi er i livet, så kan yogaen få vores krop og hovede til at tale sammen igen, så vi kommer at føle os mere hele.
Tit så hører jeg fra mennesker jeg kommer i snak med at de har overvejet at gå til yoga men…….
og hvad er det så der gør at de ikke kommer igang?
Hmmmmm….
“Jeg har ikke tid” er klassikeren over dem alle.
Og svaret er prioritering, eller har du prøvet at lægge den tid sammen, som du bruger på facebook eller bare på nettet i det hele taget? Jeg skal nu ikke gøre mig til noget helt specielt, men det handler om at bryde en vane, at slukke mobilen, at bryde en vane: DO IT!
“Jeg vejer for meget” udelukker heller ikke nogen fra at begynde på yoga.
Høj, tynd, lav eller tyk.
Hellere starte på lidt yoga, som virker overskueligt, fremfor at starte med at skulle gennemføre en maraton eller endnu en slankekur. Hvis dit udgangspunkt er at du vil tabe dig, er det nok en god ide` at supplere yogaen med konditionstræning, men regelmæssig yoga sætter skam også forbrændingen i vejret.
“Jeg er bange for at blive til grin” er den værste blokering. En frygt som huserer i os alle.
Den mest almindelige frygt i verden er frygten for, hvad andre tænker og mener om os.
Vi mennesker er som bekendt “flokdyr” og vanvittige bange for at skille os ud fra mængden. “ Men i det øjeblik du ikke er bange for flokken, er du ikke længere et får, du bliver en løve.
Et stort brøl opstår i dit hjerte, frihedens brøl”
Selvovervindelse er vejen frem. Slip alle begrænsninger i hovedet, og bare spring ud i Yogaen.
“Jeg er ikke smidig nok” er ikke en god undskyldning, for at være stiv som et bræt er et rigtig godt udgangspunkt - du mærker og ser resultaterne hurtigt.
Hvorfor er det nu at yoga er så godt for kroppen?
Al yoga starter med en opvarmning hvor kroppen bliver mere smidig, ligesom du skaber kontakt til åndedrættet og bliver mere tilstede mentalt. På den måde indstiller du dig selv på at tage en pause fra dagens gøremål og tanker. Ca. 70% af kroppens udrensning sker igennem din vejtrækning. Den dybe vejtrækning hjælper dig til at ilte din krop og dermed også dit blod, dine organer og celler, som bringer ekstra energi til hele dit system. På celleplan regulerer yogaen din evne til at tage nyt liv ind og rense det gamle ud.
Ved at strække muskler, sener og led løsner du blokeringer I kroppen og øger dit velvære.
Kombinationen af fysisk stræk og mentalt fokus øger effekten og hjælper dig med at være til stede I nuet og slippe mentalt stress. En rolig og smidig krop giver et roligt, smidigt sind – En person med overskud og evnen til fleksibilitet.
Shakti er beregnet til kvinder, der vil i kontakt med deres feminine power. Shakti henvender sig til alle kvinder i alle aldre, hvor jeg har valgt at dykke ned i alderen 35 + der hvor der begynder at ske et skift i kvindens cyklus, der hvor kvinden mærker et skift, et skift på vej ind i en ny livsfase, overgangsfasen, overgangsalderen og tiden efter overgangsalderen.
Shakti kan hjælpe kvinder der lider af smerter på grund af deres månedlige cyklus som spændingshovedpine, migræne samt hedeture, tristhed, træthed, tørre slimhinder, mindre sexlyst og manglende søvn.
Udgangspunktet er kvindens cyklus og ved at fordybe sig og dykke ned i denne visdom vil kunne opleve en healende effekt samt give dig et fantastisk syn på livet og dig som kvinde. Kvindekroppen og kvindens livmoder er livgivende og området der hvor livmoderen ligger, er energicenteret for al skabelse, et nyt liv, nye ideer, seksualitet og kreativitet.
Jeg ønsker at indrage livmoderen og disse skønne aspekter i min yoga. Bryster, bækken, lendesvej, livmoder og yoni vil derfor være ren naturlig del af min shakti yogaklasse. samt at lære alle kvinder at respektere og passe på deres kroppe og mærke efter. Hensigten er jo at skabe balance, og den feminine yoga åbner kammeret ind til det aller dybeste der sidder i dig. At mærke efter og bare acceptere livet som det er. At ære sin cyklus kan føles som at komme hjem, at være i flow, at være i balance.
Yin yoga har noget mere dybde og blidhed og langsommelighed over sig, hvor du får mulighed i hver en eneste øvelse at ligge og dvæle og mærke essensen af hver enkelt øvelse.
Øvelserne i Yin Yoga har bindvævet/fascia er i fokus. Musklerne hænger sammen via bindevævet/ fascia.
Kroppens bindevæv er et sammenhængende netværk, der binder hele kroppen sammen. Muskler,organer, knogler, blod - alt sammen er forbundet via vores bindevæv.
Bindevævet omkring musklerne er fyldt med nerver og er et af kroppens vigtigste sensoriske netværk til kommunikation, som styrer det meste af kroppen. Bindevævet er konstant kommunikerende med hjernen og reagerer på berøring, sanseoplevelser, bevægelse og åndedrættet.
Alt i alt en yogaform som er oplagt til dig, som længes efter tid i øvelserne, hvor der er tid til dig og hvor alt andet bliver sat på pause…………
Velvære for krop og sind
HA betyder her sol, som symbolet på det varme, aktive, kraftfulde (power) og lyse element. THA betyder her måne og symboliserer det kølige, blide og smidige (stræk), det hvilende mørke (afspænding). Hatayoga er den fysiske/ legemlige yoga. Yoga betyder “ at sammenføje ”, “ at forene “. At forene det ydre med det indre.
Alt her i verden ændrer sig konstant. Lige fra den dag vi bliver født, vokser vores kroppe hurtigt fra lille baby til barn, til teenager, fuldt udvokset, voksen og derefter begynder forældnings processen langsomt og vi bliver ældre, indtil vores kroppe på et tidspunkt forlader denne verden. yoga giver os et stabilt ståsted inde i os selv. et sted som vi altid kan vende tilbage til når de ydre omstændigheder er udfordrende, et sted hvor vi altid kan finde ro og som altid er fredeligt. vi kan alle lære at finde ind til vores kerne. Yoga har mange forslag til hvordan det kan gøres og er en komplet filosofi til hvordan man kan leve sit liv og opnå en højere bevidsthed. Mange af os har mistet vores naturlige kontakt til vores kroppe, dette kan blandt andet være på grund af stress og nutidens ekstreme fokus på det ydre mere end på vores indre værdier. Yogaen kan hjælpe med at genetablere denne kontakt og derved pånå et større velvære og nærvær i livet og i dagligdagen.
Åndedrættet er tæt forbundet med sindets tilstand, og ved at regulere og være mere bevidst om ens åndedræt, kan man få styr på sit sind, tanker og skabe mere harmoni i sig selv og sit sind generelt.
Pranayama handler om åndedrættet, hvor Prana betyder åndedrag, livsenergi, vind, styrke, essensen af luft. Yama betyder at forlænge, holde tilbage, kontrollere. I undervisningen vil du få mere kendskab til dit åndedrag og hvordan du bruger det helt optimalt. Desuden påvirker en ordentlig vejtrækning dig også psykisk til at give slip på fx. angst eller stress og falde til ro.
Foto: Ard Jongsma Stillwords